李文淵命理改名

術數師之風-玄學論壇(2013 生肖運程, 風水 ,玄學 ,占卜 ,算命, 改名)

「註冊」
搜索
热搜: 活動 交友 discuz
算命師比賽八字起盤紫微斗數起盤聯絡我們

[丁火日] 希望能各位能抽空看看, 謝謝 (已貼八字盤) [复制链接]

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
香港青年術數家協會Facebook群組

男命, 希望能各位能抽空看看, 謝謝

【性別】: 男
【出生地點】:香港
◆疾病 / 手術 / 意外 之公元年份及概況: 出生時曾做過手術
◆學歷程度:  大專
◆現職工作: 上班打工-會計
◆姻緣狀況: 未婚 , 未曾拍拖
◆父母情況: 父母親 健在

◆兄弟姊妹情況:1弟
◆子女情況:0

1.想問一生的事業, 適合打工定做生意, 打工的話金融適合嗎, 那個大運的事業運會好呢
2.想問一生的財運,那個大運的財運會好呢
3.另外想問姻緣運, 何時有姻緣呢. 將來老婆會有什麼特徵呢, 老婆旺夫/幫到我事業發嗎

歡迎各位註冊!!
傅梓量

聲望
1162 點
風幣
3311 元
存款
190000 元
請樓主先填寫命主的基本資料
http://www.forum.hkjfma.org/disc ... &extra=page%3D1

{:7_362:}
以上為個人意見
如有得罪,多多包涵!
如有錯誤,多多指正!
如有得著,多多支持!
2009年7月13日正式開始塔羅占卜收費
李文淵命理改名

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
請樓主先填寫命主的基本資料
http://www.forum.hkjfma.org/discuz/viewthread.php?tid=4&extra=page%3D1

{:7_362:}
小綠 發表於 2009-11-18 09:58

巳填了, 謝謝, 希望各位能看看

聲望
15950 點
風幣
3137 元
存款
1304965 元
rgaguy 發表於 2009/11/18 10:19

樓主, 死圖呀. {:7_358:}

可否提供出生年月日時, 好讓我替你起盤? {:7_359:}

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
樓主, 死圖呀. {:7_358:}

可否提供出生年月日時, 好讓我替你起盤? {:7_359:}
Chiwai 發表於 2009-11-19 12:47

已補上啦,  謝謝

聲望
15950 點
風幣
3137 元
存款
1304965 元

5# rgaguy

呢個好睇啲.

大運(虛歲)  
八字:  時    日    月    年    10    20 戊戌
     柱    柱    柱    柱    20    29 己亥
     :    :    :    :    29    39 庚子
                      39    49 辛丑
                      49    59 壬寅
                     59    68 癸卯
                     68    79 甲辰
    丁辛戊  庚戊丙      戊丙甲   79    89 乙巳
    比偏傷  正傷劫      傷劫正   89    99 丙午
    肩財官  財官財      官財印             

89   79   68   59   49   39   29   20   10 

己丁 庚戊丙 癸乙戊    戊丙甲 辛癸己     甲壬 丁辛戊
 食比 正傷劫 七偏傷    傷劫正 偏七食     正正 比偏傷
 神肩 財官財 殺印官    官財印 財殺神     印官 肩財官                                   

李文淵命理改名

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
5# rgaguy

呢個好睇啲.                                        性別:男性                                       大運(虛歲)  八字:  時    日    月    年  ...
Chiwai 發表於 2009-11-19 13:53

chiwai 兄, 可否看看呀, 謝謝
歡迎各位註冊!!

聲望
1162 點
風幣
3311 元
存款
190000 元
請問樓主是不是一個外表滿斯文, 但其實個性幾火暴之人??
以上為個人意見
如有得罪,多多包涵!
如有錯誤,多多指正!
如有得著,多多支持!
2009年7月13日正式開始塔羅占卜收費

聲望
532 點
風幣
6976 元
存款
1000 元
rgaguy 發表於 2009-11-18 10:19

此命木火成勢,庚金坐戍,但月酉,日支巳半合酉,又為庚的長生,
庚似弱實非弱,日支巳合制酉,命主意在制財,
但天干多比劫為忌,宜用土化劫生財,流通有情,
故戊戌,己亥兩運學業有成(食傷主智)。
最好的大運在辛丑運,事業有成

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
小綠 發表於 2009-11-19 17:23

對, 又時幾暴躁..但有時好冷靜...
李文淵命理改名

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
此命木火成勢,庚金坐戍,但月酉,日支巳半合酉,又為庚的長生,
最好的大運 ...
易優 發表於 2009-11-19 17:45

對, 戊戌讀書不錯, 特別係2003-2005很好, 但到06-08己運較普通...

咁之後的壬寅,癸卯如何

事業方面適合做咩呢???

聲望
15950 點
風幣
3137 元
存款
1304965 元
chiwai 兄, 可否看看呀, 謝謝
rgaguy 發表於 2009/11/19 14:41

我都UP兩句啦, 你條命都應該大學畢唔到業, 根據你講, 讀到大專, 但想再讀上去則比較困難.
你打工好過做生意, 做金融都啱你呀, 不過你自己都會炒埋一份.  
現在的工作, 收入都不錯吧.
姻緣係差啲呀, 比劫齊透, 29歲的庚子大運姻緣會好, 結婚可期.

聲望
340 點
風幣
284 元
存款
60910 元
最好的大運 ...

原局要靠巳火制酉金
但係巳火入左戌墓喔..
係丑運會合旺酉金..完全制唔成..

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
原局要靠巳火制酉金
但係巳火入左戌墓喔..
tln010145 發表於 2009-11-19 19:16

制唔成即係唔好???

聲望
17 點
風幣
647 元
存款
0 元
小綠 發表於 2009-11-19 17:23

To:小綠

對, 有時幾暴躁..但有時好冷靜...

我都UP兩句啦, 你條命都應該大學畢唔到業, 根據你講, 讀到大專, 但想再讀上去則比較困難.
你打工好過做生意, 做金融都啱你呀, 不過你自己都會炒埋一份.  
現在的工作, 收入都不錯吧.
姻緣係差啲呀, 比劫齊透, 29歲 ...
Chiwai 發表於 2009-11-19 19:01

To:Chiwai

對, 大學畢左業,而家仲進修繄2個專業牌

係呀, 自己都會投資下...而家份工前途係唔錯, 但唔係我like果D..

所以想問下事業和財運

原局要靠巳火制酉金
但係巳火入左戌墓喔..
tln010145 發表於 2009-11-19 19:16

To:tln010145

制唔成即係唔好???

最好的大運 ...

To:易優

對, 戊戌讀書不錯, 特別係2003-2005很好, 但到06-08己運較普通...

咁之後的壬寅,癸卯如何

事業方面適合做咩呢???
歡迎各位註冊!!